DIY Neon Lamp (onder €5!)

Neonlampen zijn momenteel helemaal hip & happening. Zo’n lamp is een echte eye-catcher in huis, maar vaak ook behoorlijk prijzig.  Wist je dat je er zelf heel gemakkelijk én goedkoop één kunt maken? Ik laat je zien hoe!

Disclaimer: neonlicht is moeilijk te fotograferen en in het echt is het effect vele malen leuker!

DIY neon lamp

Je hebt nodig:

  • EL wire in een kleur naar keuze. Ik heb EL wires  van 3 meter lang met een diameter van 2,3 mm gebruikt (AliExpress). Prijs ongeveer €2 per stuk.
  • IJzerdraad
  • Etalagedraad of een lijmpistool

EL wire diy neonlamp

Stap 1:

Knip een stuk ijzerdraad af dat net zolang is als je EL wire. In mijn geval was dit 3 meter.

Stap 2:

Maak met het stuk ijzerdraad de tekst of afbeelding die je wilt gaan maken. Ik koos voor het woord ‘Chill’, een bliksemschicht en een peaceteken. Het ziet er nu nog niet als veel uit, maar dit gaat helemaal goed komen. Dit gaat overigens makkelijker als je een tangetje hebt, waarmee je ijzerdraad kunt buigen (had ik dus niet).

DIY neonlampStap 3:

Bevestig de EL wire rondom je ijzerdraad-kunstwerkje. In eerste instantie deed ik dit met etalagedraad, omdat ik de EL wire dan nog eens zou kunnen hergebruiken voor een andere lamp. Bij de andere twee lampen heb ik de EL wire met een lijmpistool aan het ijzerdraad vastgemaakt; dat ging een stuk sneller en makkelijker.

Stap 4:

Hang de lamp op en deel een foto via Instagram ;).  Volg me op Instagram voor meer foto’s! De neonlamp is heel licht en dus makkelijk met wat plakband of punaises aan de muur te bevestigen.

DIY neon lamp bliksem

 

En dan nog dit:

EL wire maakt, wanneer deze aanstaat, een hoog piepend geluid. Je kunt het enigszins dempen en mijn ervaring is dat als je bijvoorbeeld de TV aan hebt staan, je het niet meer hoort. Ik ervaar het alleen als storend wanneer de kamer stil is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.