Over Koetjes & Kaartjes

Ik ben Amber, het gezicht achter Koetjes & Kaartjes. Ik ben geboren in 1984 en woon met mijn zoon Mees in Brabant. In juli 2014 ben ik met Koetjes & Kaartjes gestart. Na een aantal jaar als psycholoog gewerkt te hebben was ik klaar voor een nieuwe uitdaging. Iets waarin ik mijn creativiteit kwijt kon. Inmiddels is het mijn fulltime baan en daar ben ik best trots op!

Kwaliteit, een eigen stijl, service én snelle levering zijn erg belangrijk voor mij. Bij Koetjes & Kaartjes vind je alleen producten door mij ontworpen en dus echt unieke producten. Daarnaast stel ik hoge eisen aan de kwaliteit van producten. Alle producten die je in de shop vindt, zijn dan ook van de beste kwaliteit. Ik werk iedere dag met heel veel enthousiasme aan de shop en daar word ik heel blij van en mijn klanten gelukkig ook! Benieuwd wat klanten zeggen? Dat lees je hier.

Veelgestelde vragen

Kun je mij persoonlijk helpen bij het voorbereiden en opzetten van een webshop?

Nee, helaas kan ik dat niet doen. Gelukkig kun je via Google alle informatie vinden die je nodig hebt. 🙂

Hoe ben je op de naam ‘Koetjes & Kaartjes’ gekomen?

Toen ik de webshop opende, verkocht ik alleen kaartjes. Het is dus allemaal begonnen met 13 kaartjes. Ik wilde graag het woord ‘kaartjes’ in de naam van mijn webshop en het merk. Zo is het meteen duidelijk wat voor webshop het is en daarnaast is het goed voor de SEO. Na een tijdje brainstormen kwam ik op Koetjes & Kaartjes (afgeleid van ‘Koetjes & Kalfjes’ natuurlijk) en ik ben nog steeds erg blij met de naam!

Heb je een opleiding gedaan voor het ontwerpen van producten en het hebben van een webshop?

Nee, ik heb psychologie gestudeerd en was voorheen werkzaam als psycholoog. Het werken met een ontwerpprogramma heb ik mezelf aangeleerd via Youtube filmpjes. Daarnaast heb ik heel veel onderzoek gedaan naar wat er allemaal komt kijken bij het hebben van een webshop en wat voor regels en wetten er zijn. In het begin was het allemaal heel overweldigend, maar op gegeven moment viel alles op z’n plek.

Hoe heb je de webshop geopend?

Eerst heb ik onderzocht wat er ongeveer allemaal komt kijken bij het hebben van een webshop en heb ik de 13 kaartjes ontworpen en bij de drukker heb besteld. Daarna ben ik samen met een vriend de webshop gaan bouwen. Mijn website is helemaal vanaf de grond op zelf gebouwd en daar kwam dus best veel bij kijken. Denk aan het schrijven van teksten, het fotograferen van de producten, de algemene voorwaarden, maar ook het uiterlijk van de website. Het technische gedeelte (de code) heeft die vriend gedaan, want daar heb ik totaal geen verstand van. Toen ik me eenmaal had ingeschreven bij de KVK kon de webshop opengaan! Vanaf het eerste moment dat ik dacht aan een webshop in kaartjes openen en het moment dat de site live ging, zat ongeveer een half jaar.

Had je een groot startkapitaal nodig?

Nee, in mijn geval niet. In het begin verkocht ik maar 13 kaartjes en heb ik een paar honderd Euro geïnvesteerd in het drukwerk en het verzendmateriaal. Het was heel laagdrempelig allemaal en ik had eigenlijk niets te verliezen.

Kan je leven van de inkomsten van de webshop?

Jazeker!

Had je verwacht dat de webshop succesvol zou worden?

Ik heb altijd gedacht dat er een markt was voor de kaartjes die ik had ontworpen. Ik was ervan overtuigd dat potentiële klanten mij via Instagram zouden vinden. Gelukkig bleek dit ook zo te zijn. Toen het aantal bestellingen bleef toenemen,  had ik het idee dat ik er veel meer van kon maken dan dat toen het geval was. Ik breidde het assortiment uit met nieuwe producten en had een heel duidelijk beeld van hoe ik mijn webshop zag; alleen eigen ontwerpen, duidelijke productomschrijvingen, goede kwaliteit, persoonlijke service, bestellingen leuk inpakken en snelle levering. Koetjes & Kaartjes bestaat al sinds 2014 en ik ben zo ontzettend blij en dankbaar dat ik dit nog steeds iedere dag mag doen. Het is voor mij echt de leukste baan die er is!

Welke tips zou je mensen geven die ook een webshop willen beginnen?

Ik heb heel veel tips, maar de belangrijkste: volg je hart en doe het op jouw manier. Doe geen dingen waarvan je denkt dat ze ‘moeten’ of, omdat andere mensen ze doen. Volg je eigen pad met passie en ik denk dat er dan iets heel moois uit kan voortkomen!

Waar koop jij je vloeipapier en brievenbusdoosjes? Waar laat jij je producten drukken?

Dit soort informatie deel ik niet, omdat je via Google een heel eind komt. Daarnaast weet jij het best wat jij zoekt en belangrijk vindt. Daarom denk ik dat je zelf het best op zoek kunt gaan naar leveranciers en een drukker.